Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 08. 2018. 19:44 >> 19:29

U BANGLADEŠU

Sukobi demonstranata i policije, desetine povrijeđenih

Više desetina ljudi povrijeđeno je danas u Daki, u sukobima policije i demonstranata koji traže bezbjednije saobraćajnice.

Kako prenosi AP, policija je koristila suzavac i pendreke kako bi rastjerala stotine studenata, koji su izašli na ulice prijestonice Bangladeša,  bijesni zbog nedavne pogibije dva studenta u saobraćajnim nesrećama.

Protesti su počeli u nedjelju, nakon što su u saobraćajnoj nesreći poginula dva studenta tako što su ih udarila dva autobusa.

Prema navodima očevidaca, autobusi su se utrkivali kako bi pokupili što više putnika, što se često dešava u gradu.

Jedan od vozača je pobjegao sa mjesta nesreće, ali su obojica kasnije uhapšeni.

Na snimcima koje su objavile lokalne televizije, vidi se kako učesnici protesta gađaju kamenjem policiju.

Repoter agencije sa lica mjesta javlja da je veliki broj ljudi, među kojima ima i novinara, povrijeđen u sukobima, a Dejli star navodi da je povrijeđeno 25 osoba.

Hiljade studenata izašlo je i na ulice drugih djelova Dake, ali nije zabilježeno veće nasilje.

Zbog protesta na ulicama blokiran je saobraćaj u gradu od sedam miliona stanovnika.

Vlasnici i zaposleni u autobuskim kompanijama rekli su da neće pokrenuti svoja vozila dok se ne osjete bezbjedno, nakon što je desetina vozila oštećeno ili zapaljeno u Daki i u drugim mjestima.

Autobusi su glavno prevozno sredstvo u Bangladešu, jer su vozovi prepuni, a svi građani ne mogu sebi da priušte automobil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније