Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 08. 2018. 21:27 >> 21:12

SLOVENIJA

Optužnice protiv 15 osoba i kompanije zbog korupcije

Specijalno tužilaštvo Slovenije podiglo je optužnice protiv 15 osoba i jedne kompanije zbog korupcije u zdravstvu, javlili su slovenački mediji.

Mediji su to opisali kao najveći korupcijski skandal u Sloveniji.

Kako se navodi, među optuženima je osam uglednih lekara, nekoliko članova njihovih porodica i predstavnika farmaceutskih kompanija.

Tužilaštvo sumnja da je najmanje petoro optuženih primilo velike količine novca kao mito, a pojedinci i iznose veće od 100 hiljada eura.

Istraga je počela 2013. godine kada je u nekoliko kućnih pretraga pronađeno skriveno zlato i novac.

Istrage su sprovedene na 58 lokacija na području Ljubljane, Celja, Maribora, Kopra i Novog Mesta.

Prema navodima portala "Slovenske novice", proizvođači medicinske opreme i uređaja, kao i njihovi porsrednici, u cijenu proizvoda "ugrađivali" su posebne provizije koje su predstavljale od pet do 20 odsto ukupne cijene proizvoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније