Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

29. 08. 2018. 10:30 >> 10:13

AFRIČKI MIGRANTI

Mučeni i silovani u Libiji

Afrički migranti, koje je Italija prošle sedmice zbog spora sa Evropskom unijom odbila da prihvati, bili su dvije godine zarobljeni u Libiji, a mnogi su bili mučeni i silovani, saopšteno je iz Međunarodne organizacije za migracije.

Na području Mediterana 15. avgusta spašeno je 150 migranata, uglavnom Eritrejaca i državljana Somalije, ali su oni morali da čekaju deset dana dok se Irska, Albanija i Vatikan nisu saglasili da ih prihvate, nakon što je italijanska Vlada odbila da to učini.

Iskrcavanje u Italiji dozvoljeno je za 27 maloljetnika bez pratnje odraslih i za još 13 osoba kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć.

Iz Međunarodne organizacije za migracije je navedeno da su od migranata uzete izjave, a portparol Džoel Milman je rekao da su oni dvije godine bili u Libiji protiv svoje volje.

"U Libiji su se žalili da su mnoge od njih krijumčari tukli i mučili, da su tražili novac za otkup od njihovih porodica iz država odakle dolaze. Italijanski doktori tvrde da su mnoge pregledane žene izjavile da su bile silovane", rekao je Džoel.

Dodao je i da organizacija vjeruje da se hiljade migranata i dalje nalazi u sličnoj situaciji, prenosi Slobodna Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније