Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

13. 10. 2018. 11:30 >> 11:09

U MEDITERANU

Udavila se tri migranta, 354 spašeno

Tri migranta su se udavila, a 354 je danas spašeno sa devet čamaca u vodama Španije, saopštila je spasilačka služba te zemlje.

Španska obalska straža izvukla je iz mora tri tijela, dok je preostale migrante spasila davljenja u Alboranskom moru na zapadu Mediterana, a nakon što je čamce sa migrantima uočio spasilački avion, prenosi Rojters.

Kako se navodi za sada nije poznata nacionalnost migranata.

Od početka godine u Španiji se značajno povećao broj migranata, gdje je do kraja septembra zabilježeno više od 35.000 ulazaka migranata putem mora, pokazali su najnoviji podaci Ministarstva unutrašnjih poslova španije.

To je tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

Španija je postala glavna ulazna tačka za migrante iz Afrike u potrazi za boljim životom u Evropi, čime je tu ulogu preuzela od Italije u kojoj nova populistička vlada odbija da primi spasilačke brodove sa migrantima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније