Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

18. 09. 2018. 19:47 >> 19:47

RAZGOVARAO SA PUTINOM

Netanjahu: Sirija kriva za obaranje aviona

Izraelski premijer ponudio je ruskom predsjedniku "sve neophodne informacije" u vezi sa obaranjem ruskog aviona Il 20 sirijskom raketom, za koje je Moskva okrivila Izrael.

Benjamin Netanjahu razgovarao je telefonom sa Vladimirom Putinom o obaranju ruskog izviđačkog aviona, ocjenjujući da je krivica na Siriji, prenosi Tanjug.

Netanjahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa obaranjem "iljušina", saopštila je kancelarija izraelskog premijera, prenio je Rojters.

Putin je prethodno izjavio da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posljedica "spleta tragičnih okolnosti".

Naveo je da ruski avion, nadomak Sirije, nijesu oborili izraelski avioni, javlja Rojters.

"U poređenju sa dobro poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio naš avion, situacija je bila drugačija. Ovoga puta, izgleda da je riječ o nizu tragičnih okolnosti", rekao je ruski predsjednik na konferenciji za novinare poslije razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas.

Prema Putinovim riječima, turski avion je svojevremeno "namjerno oborio ruski avion", dok u incidentu koji se dogodio sinoć "izraelski avioni nijesu oborili ruski".

"Podrazumijeva se da moramo najozbiljnije analizirati šta se dogodilo. Naš stav o ovoj tragediji je sadržan u saopštenju Ministarstva odbrane, koje se u potpunosti slaže sa mnom", istakao je ruski predsjednik.

Uz to, uputio je izraze saučešća porodicama članova posade i najavio da će Rusija pojačati bezbjednost svojih trupa na području Sirije.

Putin: Obaranje aviona splet tragičnih okolnosti

Obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posljedica je spleta tragičnih okolnosti, ocijenio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je izviđački avion "iljušin Il-20", u kojem je bilo 15 vojnika, oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora, u noći između ponedjeljka i utorka.

Putin je kazao da je, u poređenju sa poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio ruski, situacija bila drugačija.

"Ovoga puta, izgleda da je riječ o nizu tragičnih okolnosti", rekao je Putin na konferenciji za novinare poslije razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније