Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

25. 09. 2018. 11:20   >>  10:59

BRITANSKA VLADA

Nakon Bregzita Evropljani će biti imigranti

Na građane Evropske unije, nakon Bregzita, a na osnovu stava britanske vlade, primenjivaće se isti propisi kao i na imigrante iz drugih dijelova svijeta, da bi radili u Velikoj Britanij, izveštavaju britanski mediji.

Na jučerašnjem sastanku na kome su bili ministri glavnih ministarstava jednoglasno je podržan sistem zasnovan na sposobnostima umjesto na nacionalnosti migranata, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Trenutno građani zemalja članica EU mogu slobodno da žive i rade u Velikoj Britaniji, što će se promjeniti kada istekne period tranzicije poslije Bregzita u decembru 2020. godine, ukoliko se postigne sporazum izmedju Londona i Brisela o uslovima izlaska Britanije iz EU.

Taj princip slijedi preporuke Savjetodavnog odbora o migracijama (CAM), upućene vladi i objvljene 18. septembra. Direktor odbora Alen Mening juče je prisustvovao sastanku kabineta kako bi izložio svoje zaključke.

U toj studiji odbor preporučuje da se uspostavi imigracioni sistem koji ne pruža nikakve preferencijalne uslove za evropske građane koji dolaze iz Evropskog ekonomskog prostora, ukoliko pitanje imigracije ne bude uključeno u pregovore o izlaska Velike Britanije iz EU.

"Kabinet se složio oko činjenice da će poslije okončanja slobodnog kretanja u Velikoj Britaniji moći da uspostavi novi sistem koji će funkcionisati u najboljem interesu zemlje, posebno radi povećanja produktivnosti", rekao je portparol Dauning strita.

Premijerka Tereza Mej treba da izloži planove po pitanju imigracije na konferenciji njene Konzervativne stranke koja počinje u nedelju u Birmingemu. Premijerka je u petak podsjetila da su prava evropskih gradjana koji već žive u Velikoj Britaniji biti zaštićena posle Bregzita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније