Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

17. 11. 2018. 18:30   >>  18:09

ČEŠKA

Protest protiv premijera na godišnjicu "Plišane revolucije"

Hiljade Čeha iskoristile su danas godišnjicu takozvane "Plišane revolucije" iz 1989. da bi se okupe u protestu protiv premijera Andreja Babiša.

Demonstranti su se okupili danas popodne ispred Praškog dvorca, sedišta češkog predsjednika. Oni su odatle krenuli u šetnju do trga u starom gradu tražeći ostavke Babiša i njegovog saveznika predsjednika Miloša Zemana.

Babiša optužuju da je pronevjerio subvencije Evropske unije za jednu farmu koju je prepisao na članove svoje porodice, uključujući svog sina Andreja Babiša mlađeg. On demantuje te optužbe.

Babiš je protekle nedjelje pod velikim pritiskom pošto je njegov sin za jedan portal rekao da ga drže na Krimu da bi spriječili da bude ispitan u tom slučaju.

Babiš je to demantovao i rekao da se njegov sin, koji živi u Švajcarskoj i mentalno je bolestan, na Krimu nalazi dobrovoljno.

Opozicione stranke odlučile su da se ujedine u pokretanju predloga za izglasavanje nepovjerenja Babiševoj vladi. Predlog bi mogao 23. novembra da bude podnijet češkom parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније