Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

13. 12. 2018. 09:44 >> 09:18

RAZGOVARALI TRAMP I OBRADOR

Zajednički plan za migrante?

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador telefonski je razgovarao s američkim predsjednikom Donaldom Trampom na kojem su raspravljali o problemu migracija i zajedničkom planu rješenja, stoji na Obradorovom Twitteru.

Dvojica čelnika raspravljali su mogućnost stvaranja zajedničkog programa za razvoj i zapošljavanje u središnjoj Americi i Meksiku, rekao je Obrador.

Bijela kuća nije zasad komentarisala razgovor Trampa i Obradora.

Na hiljade migranata živi u pretrpanim skloništima i kampovima u Tihuani nakon putovanja središnjom Amerikom u bijegu od siromaštva i nasilja. Kako bi dobili azil u SAD-u, vjerovatno će morati da čekaju po nekoliko sedmica ili mjeseci.

Nezakonite migracije iz Meksika bile su središnja tema Trampove predsjedničke kampanje, te se više puta pozivao na to pitanje, a uoči nedavnih izbora za Kongres, poslao je oko 5.800 američkih vojnika na granicu s Meksikom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније