Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2013. 12:55 >> 12:54

ZVANIČNA POTVRDA

CIA: Tajna baza "Area-51" postoji

Američka obavještajna služba CIA tek je odnedavno i službeno priznala kako postoji super-tajna baza u Nevadi, poznata kao čuvena "Area-51".

Nacionalni sigurnosni arhiv Univerziteta Džordž Vašington dobio je na uvid dokument službe CIA o istoriji programa razvoja špijunskog aviona U-2 i juče su ga i javno objavili, prenose agencije.

U dokumentima s kojih je skinuta oznaka tajnosti, američka obavještajna služba potvrdila je špekulacije koje su trajale decenijama da super-tajna baza "Area-51" zaista postoji.

Taj dokument pregledan je još 2002., ali svaki spomen dotične baze bio je redaktiran, odnosno izbrisan ili zacrnjen. Te godine dokument je pregledao Džefri Rihelson, iz spomenutog američkog nacionalnog arhiva.

On je 2005. ponovno zatražio isti dokument na uvid, a tek prije nekoliko nedjelja ga je opet i dobio, ali ovog puta u njemu ništa nije izbrisano i jasno se moglo pročitati gdje se program provodio - u bazi poznatoj kao "Area-51".

Rihelson vjeruje kako je CIA spomenutim dokumentom vjerovatno odlučila ne prikrivati više očitu stvar, koju su prethodno potvrdili čak i američki zvaničnici, ali ipak ne i eventualne tajne programe koji se možda tamo sprovode ili su se sprovodili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније