Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

10. 02. 2019. 12:28 >> 11:58

SIRIJA

Žestoke borbe arapsko-kurdske koalicije i ekstremista

Žestoke borbe vode se danas između arapsko-kurdske koalicije, koju podržava Vašington i ekstremista Islamske države, prenijela je jedna nevladina organizacija.

Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su juče da pokreću konačnu ofanzivu da eliminišu posljednje džepove pod kontrolom ekstremista u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zur. Radi se o sektoru od oko četiri kvadratna kilometara od sela Baguz na iračkoj granici.

Sirijska opservatorija za ljudska prava javila je da se jutros vode jake borbe, uz vazdušne i artiljerijske udare međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

"Borba je u toku. Bilo je žestokih okršaja jutros, sa eksplozijama mina", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Između 500 i 600 terorista još se nalazi u posljednjim džepovima pod kontrolom Islamske države, rekao je portparol Sirijskih demokratskih snaga Mustafa Bali.

On je juče naveo da je prije pokretanja ofanzive više od 20.000 civila evakuisano iz te oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније