Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 04. 2019. 21:05 >> 21:03

NAJMANJE 50 ŽRTAVA

SAD okrivile Teheran za posljedice poplava

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa okrivila je vladu Irana za posljedice razornih poplava u toj zemlji u kojima je poginulo najmanje 50 ljudi, odbacivši optužbe da krivica leži u američkim sankcijama protiv Teherana.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je da je do katastrofe dovelo loše upravljanje Teherana u oblasti urbanog planiranja i nepripremljenost za vanredne situacije.

Pompeo je kazao da su SAD spremne da pruže pomoć u naporima za saniranje posljedica poplava, ali jedino kroz organizaciju Crvenog krsta.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif rekao je sinoć da su američke sankcije spriječile Teheran da nabavi prijeko potebnu opremu, uključujući helikoptere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније