Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2013. 13:55 >> 13:55
1

AKCIJA SIRIJA

I Izrael sprema odbranu

Izrael je danas razmjestio odbrambeni raketni sistem „čelična kupola“ u Tel Avivu u vrijeme kada Sjedinjene Države razmatraju mogućnost pokretanja vojne intervencije u susjednoj Siriji, prenijeli su lokalni mediji.

Vojni radio prenio je da je baterija ovog mobilnog sistema postavljena jutros u širem području Tel Aviva.

Informativni internet sajt „Inet“ prenio je da su rakete usmjerene na sjever, ka Siriji, za razliku od novembra prošle godine, kada su rakete presretači obarale projektile ispaljene sa juga, iz Gaze.

„Mi nismo umiješani u rat u Siriji. Ali ponavljam: ako neko pokuša da povrijedi izraelske građane, Izrael će odgovoriti silom“, izjavio je premijer Netanjahu za državnu televiziju.

Naime, postoji bojazan da će, u slučaju napada SAD i njihovih saveznika na Siriju, snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada i njihovi saveznici iz libanskog Hezbolaha odgovoriti udarom na susjedni Izrael, koji je ključni američki saveznik u regionu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније