Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

23. 04. 2019. 09:25   >>  09:25

MANILA

Najmanje 11 žrtava, 24 nestalih u zemljotresu

Najmanje 11 osoba je poginulo, 24 se vodi kao nestalo, a više od 80 je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,1 stepani, koji je pogodio grad Porak, udaljen oko 108 kilometara od Manile.

U zemljotresu je porušeno nekoliko zgrada, a na terenu su specijalne ekipe sastavljene od vojske, volontera crvenog krsta, policije i mještana, koje sa psima tragačima pretražuju teren.

Tokom noći spašeno je sedam osoba, a izvučena su četiri tijela iz urušene poslovne zgrade u kojoj se nalazi i supermarket, rekli su zvaničnici, prenosi Rojters.

Tri osobe su poginule kada su se urušili zidovi njihovih kuća, a oštećen je i aerodrom.

Kako se navodi, vlasti su ubacili ogromno crijevo u ruševine, kako bi dostavili kiseonik u ruševine u slučaju da u njima ima još preživjelih.

Osim kuća i puteva, oštećeni su i mostovi i rimokatolička crkva.

Zemljotres se dogodio na dubini od 12 kilometara, a ubrzo nakon njega osjetilo se i oko 400 manjih potresa.

Dogodio se i još jedan jači udar od 6,5 stepeni, ali za sada o tome nema podataka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније