Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 09. 2013. 17:47 >> 17:53
1

SAMIT G20

Putin i Obama: rukovanje i osmjesi

Predsjednik SAD Barak Obama doputovao je danas u Sankt Peterburg na samit G20, gdje ga je dočekao domaćin, predsjednik Rusije, Vladimir Putin. Za sada nije bilo zvaničnog sastanaka dvojice lidera, već samo do protokolarnog rukovanja, koje "Gardijan" opisuje kao "nelagodno".

 

Obama, koji je u Rusiju doputovao poslije posjete Švedskoj, sletio je na aerodrom Pulkovo, uoči otvaranja samita G20 kasnije popodne, prenose agencije.

Putin je, u uvodnom obraćanju, kazao da su mnogi od njega tražili da na dnevni red samita stavi i dešavanja u Siriji, ali je od lidera zatražio da prvo prođu kroz unaprijed planirane teme, dok će o Siriji razgovarati poslije radne večere.

Obama će na samitu nastojati da pridobije što veću podršku zemalja G20 za vojnu intervenciju u Siriji, zbog navodne upotrebe hemijskog oružja. Rusija, domaćin samita G20, odbacuje vojnu intervenciju koju žele SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније