Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 09. 2013. 09:58 >> 09:58
1

PEDOFILIJA

Novi skandal potresa Katoličku crkvu

Papa Franjo povukao je iz Dominikanske Republike svog diplomatskog predstavnika, Jozefa Vesolovskog, zbog vrlo utemeljenih optužbi za pedofiliju.

Da je Vesolovski upleten u seks s maloljetnicima, otvoreno je priznao monsinjor Agripino Nunez Kolado, rektor Katoličkog univerziteta u Santa Domingu i portparol Katoličke crkve u Dominikanskoj Republici.

"Ovo je situacija koja predstavlja istinsku sramotu i bol za sve nas u Katoličkoj crkvi. Za mene lično, ovo je veliko iznenađenje i nikada ne bih očekivao kako će ambasador Svete Stolice biti upleten u nešto takvo“, izjavio je monsinjor Kolado. 

U toku je istraga protiv diplomatskog predstavnika Svete stolice, što je potvrdio Francisko Domingez Brito, državni tužilac Dominikanske Republike.

"Ovdje se suočavamo s dvostrukim aspektom ovog slučaja - našim nacionalnim zakonodavstvom, ali i međunarodnim zakonima, budući da je u pitanju osoba s diplomatskim statusom“, pojasnio je Brito.

U Vatikanu su potvrdili informaciju o povlačenju apostolskog nuncija, ali nisu željeli da komentarišu novu aferu.

Poznato je da je papa Franjo zagovornik nulte tolerancije prema pedofilima u crkvenim redovima, a apostolski nuncij (diplomatski predstavnik Svete stolice) Vesolovski je najviši vatikanski zvaničnik koji je u posljednje vrijeme osumnjičen da je pedofil.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније