Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

25. 06. 2019. 15:18   >>  15:17 1

USAGLASILI VEĆINU PITANJA

Rusija, Amerika i Izrael postigli dogovor o Siriji

Rusija, SAD i Izrael usaglasili su se oko većine pitanja povodom regulisanja sirijske krize, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Kako se navodi, Patrušev se sastao sa pomoćnikom američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džonom Boltonom i šefom izraelskog saveta za nacionalnu bezbjednost Meirom Benom Šabatom.

"Mi smo se saglasili o većini (pitanja) i o tome kakvu želimo da vidimo Siriju na kraju", rekao je Patrušev.

Prema njegovim riječima, terorizam ostaje jedan od glavnih problema u Siriji, a izazovi na Bliskom istoku su stvarni, stoga im se treba suprotstaviti.

"U potpunosti se slažemo sa mišljenjem premijera Netanjahua po pitanju toga kakva treba da bude Sirija na kraju naših akcija - mirna i bezbjedna. Želim da dodam da se moraju osigurati suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet Sirije", dodao je Patrušev.

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku znatno manji, zahvaljujući pomoći SAD-a.

Patrušev je ranije na sastanku sa kolegama iz Izraela i SAD-a pozvao i da se snizi iransko-izraelska napetost i da se ne dozvoli pretvaranje Sirije u "arenu za geopolitičke sukobe", prenosi "Sputnjik".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније