Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 07. 2019. 18:17   >>  18:15

ČIŠĆENJA I ANALIZE

Požar u Notr Damu u vazduh možda ispustio toksično olovo

Grad Pariz naredio je dubinsko čišćenje škola koje se nalaze u blizini katedrale Notr Dam, koja je izgorjela u aprilu, zbog sumnji da je nivo olova u vazduhu viši od dozvoljenog.

Saopštenje je uslijedilo pošto je jedan francuski portal objavio informaciju da je požar, koji je zahvatio krov katedrale Notr Dam, ispustio u vazduh tone toksičnog olova.

Zvaničnik gradskog odjeljenja za zdravlje Arno Gotje, negirao je da je nivo olova povišen, ali je rekao da će se u godišnjem čišćenju posebna pažnja posvetiti u 10 škola koje se nalaze u blizini izgorjele katedrale.

Pariska regionalna zdravstvena agencija već je preporučila da se urade testovi krvi dece ispod sedam godina i trudnica koji žive blizu Notr Dama, nakon što je potvrđeno da je u okolini katedrale izmjeren povišen nivo olova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније