Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

30. 07. 2019. 06:37 >> 06:37

ZBOG DONBASA

Ukrajina pokreće TV kanal na ruskom jeziku

Ukrajina planira da pokrene svjetski TV kanal na ruskom jeziku, kao dio napora da pridobije stanovnike istočnog Donbasa i Rusije, izjavio je visoki ukrajinski zvaničnik Kirilo Timošenko.

 

"Moramo priznati da je Ukrajina praktično izgubila informativni rat za umove ljudi okupiranih teritorija Donbasa i u okupiranom Krimu", izjavio je Timošenko u intervjuu za ukrajinsku novinsku agenciju Interfaks.

On smatra da još postoji nada da se situacija preokrene.

"Razvili smo mogućnost pokretanja ukrajinskog kanala na ruskom jeziku, sa kojim ćemo biti u mogućnosti da se pokrijemo stanovništvo koje govori ruski jezik širom svijeta", rekao je on.

Prema njegovim riječima, kanal će voditi država, ali će izvor nekog sadržaja biti privatni ukrajinski televizijski kanali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније