Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 08. 2019. 21:41   >>  21:41

MERKEL PORUČILA

EU voljna da pronadje rješenje za granice dvije Irske

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da glavni kamen spoticanja u vezi sa izlaskom Velike Britanije iz EU može biti uklonjen ako bude pronađeno praktično rješenje za granicu između dvije Irske posle Bregzita.

Posle sastanka s liderima nordijskih zemalja u Rejkjaviku, Merkel je rekla da je preostalih 27 članica EU voljno da pronađe takvo rješenje i izbjegne propadanje pažljivo ispregovaranog sporazuma o Bregzitu, postignutog s britanskom vladom prošle godine.

Sporazum o Bregzitu britanski parlament je više puta odbacio, zbog čega je ostavku podnijela premijerka Tereza Mej. Nju je na čelu vlade zamijenio Boris Džonson, tvrdokorni zagovornik Bregzita koji sada želi novi sporazum o razlazu s Unijom.

Merkel, koja će se sjutra uveče u Berlinu sastati sa Džonsonom, kazala je da je EU spremna da blisko sarađuje s Velikom Britanijom u ekonomskim i bezbjednosnim pitanjima, bez obzira na put koji London izabere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније