Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

28. 08. 2019. 12:27 >> 12:25

KUSUR ZA MINISTRA

Putin častio Erdogana sladoledom

Ruski predsjednik Vladimir Putin častio je svog turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana sladoledom na Moskovskom međunarodnom aerodromu i svemirskom sajmu (MAKS 2019) na međunarodnom aerodromu Žukovski.

Predsjednici su poslije obilaska sajma prišli vitrini s poznatim ruskim sladoledima koji su se svidjeli mnogim svjetskim političarima. Za Putina je već postalo uobičajeno da kupuje sladoled na MAKS-u. Ovaj put je odlučio da počasti svog turskog kolegu.

Nakon izbora sladoleda, prodavačica je kazala da račun iznosi 210 rubalja (oko 2.80 eura). Erdogan je tada pitao: "Hoćete li platiti i za mene?", a Putin je odgovorio: "Da, naravno da ću platiti, ipak ste Vi moj gost"

Putin je predao ženi 5.000 rublja i prepustio ministru industrije i trgovine Denisu Manturovu da uzme kusur uz opasku da je taj novac za razvoj vazduhoplovstva.

"Ostatak dajte ministru", klimnuvši glavom u pravcu ministra industrije i trgovine, Denisa Manturova.

"Hvala na darežljivosti", nasmijao se ministar.

Putin je za svoj rođendan poklonio kineskom predsjedniku Si Đinpingu kutiju ruskog sladoleda. Si je jednom izjavio da voli ruske poslastice i da koristi svaku posjetu Rusiji da ih i pojede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније