Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 09. 2019. 14:02 >> 14:00

ROHANI SA DELEGACIJOM

Idu u Njujork uprkos problemima s vizama

Predsjednik Irana Hasan Rohani krenuo je u danas u Njujork na zasijedanje Generalne skupštine UN, gdje će tražiti podršku zbog pritisaka iz SAD.

Rohani je novinarima pred odlazak rekao da njegova delegacija ide u Njujork uprkos nevoljnosti američke administracije da im izda vize.

"Za nas je važno učešće na Generalnog skupštini UN, a važni su i razgovori na različitim nivoima. Amerikanci ne žele da Iranci učestvuju, ali mi ipak hoćemo", rekao je predsjednik Irana.

Tenzije između Teherana i Vašingtona rastu od maja 2018. kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji u okviru održavanja maksimalnog pritiska.

"Okrutne akcije protiv iranske nacije, kao i komplikovani problemi s kojima se naš region suočava, zahtijevaju da budu objašenjene narodima i nacijama cijelog svijeta", dodao je Rohani.

Iranski predsjednik je nedavno rekao da će u UN predstaviti plan regionalne saradnje.

U Njujorku se ove nedjelje održava Generalna debata 74. godišnjeg zasijedanja Generalne skupštine UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније