Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 09. 2013. 09:05 >> 09:08

PAT POZICIJA

Sirija: Asad traži primirje

Predsjednik Vlade Sirije, Kadri Džamil, kazao je "Gardijanu" da će predsjednik Bašar Al Asad predložiti sklapanje primirja na konferenciji u Ženevi, jer su sukobljene strane zapale u pat poziciju i niko ne može da pobijedi.

Ove godine će sirijska vlada prvi put učestvovati u ženevskoj sirijskoj konferenciji. Na pitanje koje bi predloge njegova vlada iznijela u Ženevi, Džamil je odgovorio:

 " Kraj spoljne intervencije, prekid vatre i pokretanje političkog procesa na takav način da sirijski narod može da sam donosi odluke, bez spoljnih uticaja, na demokratski način".

Predsjednik vlade je rekao da bi uslov za primirje bio samo jedan - da "plavi šljemovi", koji bi održavali mir, dolaze iz prijateljskih ili neutralnih zemlalja.

Džamil je kazao da je rat, u kome je poginulo oko 100.000 osoba, uništio eknomiju zemlje.

"Ni naoružana opozicija ni režim nijesu u stanju da pobijede drugu stranu. Ovaj "nulti balans" snaga se neko vrijeme sigurno neće mijenjati", rekao je on.

Kako tvrdi, sirijska ekonomija je pretrpjela štetu od 100 milijardi dolara, što je ravno dvogodišnjoj proizvodnji u normalnim uslovima.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније