Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

25. 11. 2019. 23:53 >> 23:52

DOJČE BANKA

Uvode robote i ukidaju 18 hiljada radnih mjesta

Dojče banka uvodi robote kako bi ostvarila svoj plan o ukidanju 18 hiljada radnih mjesta u naredne tri godine.

Šef operacija Dojče banke Mark Matjus, rekao je da roboti značajno povećavaju produktivnost i preraspodjelu kapaciteta, prenosi SEEbiz.

Cilj banke je da automatizuje veliki dio svojih kancelarija u sklopu strategije nazvane "Operations 4.0", kao dio inicijative za uštedu 6,6 milijardi dolara u naredne tri godine.

Dojče banka je u julu objavila da će ukinuti 18 hiljada radnih mjesta u naredne tri godine. U oktobarskom izvještaju je navedeno da je banka isplatila 315 miliona eura za otpremnine i transformacije, kao i da su neto prihodi pali 15 odsto.

Matju je rekao da su roboti uštedjeli 680 hiljada sati ručnog rada, te da su obradili pet miliona transakcija i obavili 3,4 miliona provjera u investicionoj banci.

Prošle godine je ukinuto 4,7 hiljada radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније