Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

31. 12. 2019. 14:21 >> 14:20

IZ KUĆNOG PRITVORA

Bivši šef Reno-Nisana pobegao iz Japana u Liban

Bivši generalni direktor Reno-Nisana Karlos Gon, koji je bio u kućnom pritvoru u Japanu gdje je čekao suđenje za finansijske malverzacije, pobjegao je iz Japana i stigao u Liban.

On je doputovao sinoć na aerodrom u Bejrutu, rekao je za Frans pres jedan bezbjednosni izbor, čime je potvrdio izvještaje libanskih medija.

Drugi libanski zvaničnik je takođe potvrdio tu informaciju dodajući da nije jasno kako je napustio Japan.

Prema libanskom listu Al Džumhurija, koji je prvi objavio vijest, smenjeni šef saveza Reno-Nisan-Micubiši stigao je u Bejrut avionom iz Turske.

Gon je bio u kućnom pritvoru u Japanu gdje je trebalo da mu se sudi od iduće godine za navodne finansijske malverzacije.

Njegov japanski advokat Juniširo Hironaka izjavio je danas da je šokiran Gonovim odlaskom iz Japana i negira bilo kakvu umiješanost u to.

Advokat je rekao da nije imao nikakav kontakt sa Gonom od njegovog odlaska.

"To je potpuno iznenađenje, ja sam šokiran", rekao je novinarima Hironaka i dodao da je preko televizije saznao da je bivši šef Reno-Nisana pobjegao iz Japana. Okolnosti njegovog odlaska su i dalje misterija.

"Karlos Gon ne pokušava da pobjegne od svojih odgovornosti, ali bježi od nepravde japanskog sistema", rekao je za Frans pres izvor blizak tom slučaju, koji nije želeo da mu se navede ime.

Od kada je uhapšen, 19. novembra u Tokiju, Gonovi advokati i porodica žustro kritikuju njegove uslove pritvora, ophođenje prema njemu i način na koji janapanski sudovi vode proces protiv njega.

On je sredinom novembra mogao na daljinu, preko videa, da razgovara sa svojom suprugom Karol, prvi put poslije osam mjeseci.

Nekoliko dana prije toga njegova djeca tražila su pravedan proces za njihovog oca u članku objavljenom na portalu francuskog javnog radija Fransenfo (Franceinfo).

Prema njegovom timu za komunikacije, Gon je tražio potpuno ukidanje raznih zabrana prema njemu koje je smatrao "pretjeranim, svirepim i nehumanim" da bi se poštovala njegova osnovna prava kao i prava njegove supruge.

Čovek koji je pozdravljan kao "spasilac Nisana" kada je došao u tu japansku grupu 1999. godine proveo je ukupno 130 dana u zatvoru od novembra 2018. On je prvi put pušten uslovno na proljeće ove godine, zatim ponovo uhapšen, a od kraja aprila je u kućnom pritvoru u Tokiju.

Protiv Gona su podignute četiri optužnice, dvije za neprijavljivanje prihoda kod Nisana berzanskim vlastima, i dvije za iznevjeravanje poverenja.

Kao posljedica sudskog gonjenja, Gon, koji je francusko-libansko-brazilskog porijekla izbačen je sa mjesta predsjednika Nisana i Micubiši motorsa, ubrzo poslije njegovog pritvaranja prije 13 meseci. Zatim je podnio ostavku sa mjesta predsjednika Renoa, prije nego što su protiv njega u Francuskoj pokrenute druge istrage.

Od početka slučaja, Karlos Gon je govorio o zavjeri Nisana, kako bi se spriječio plan o većoj integraciji Nisana s Renoom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније