Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P ]

09. 01. 2020. 07:48 >> 07:48
1

GENERAL MAJLI

"Napad imao za cilj ubistvo Amerikanaca"

"Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u srijedu imao je za cilj ubistvo američkih vojnika i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku".

To je izjavio načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je riječ o njegovoj ličnoj procjeni.

"Vjerujem, na osnovu onoga što sam vidio i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje vozila, letjelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procjena", rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni analitičari obavještajnih službi, koji će donijeti konačan zaključak o iranskom napadu.

Kako je prenio Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

Iran je u srijedu ispalio 22 balističke rakete na dvije vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Poslije napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније