Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

25. 01. 2020. 19:33 >> 19:40

TURSKA

Broj poginulih u zemljotresu porastao na 29

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29.

U akcijama spašavanja kojima je koordinirao AFAD, nakon zemljotresa u gradu Elazigu u Turskoj ispod ruševina su do sada spašene 43 osobe.

U saopštenju se navodi da se nakon snažnog zemljotresa ljekarima za pomoć obratilo 1.466 osoba, dok je na području pogođenom zemljotresom postavljeno 8.565 šatora za ugrožene građane.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpjele ogromnu, a 409 manju štetu.

"Nakon velikog zemljotresa zabilježeno je još 14 zemljotresa iznad četiri stepena i 462 manja potresa. Nastavljaju se aktivnosti pružanja pomoći ugroženim stanovnicima", dodaje se u saopštenju AFAD-a.

Još se navodi da u centralnim dijelovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživjelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније