Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 08:10 >> 11:01
1

HAPŠENJE

Italijani švercovali cigarete iz Crne Gore

Italijanska policija je juče u ranim jutarnjim satima uhapsila 42 osobe, sve italijanske državljane mahom sa juga Italije iz opština Brindizi, Leće i Bari, zbog sumnje da su švercovali cigarete iz Crne Gore ka Italiji, pišu Vijesti.

Riječ je o 40 muškaraca i dvije žene, koje su supruge dvojice uhapšenih muškaraca. Pet osoba je, kako navode Vijesti zadržano u kućnom pritvoru, dok se ostali nalaze u pritvoru.

Prema informacijama saopštenim na konferenciji za novinare održanoj u Brindiziju, operacija nosi naziv "Sveti Nikola" po budvanskom ostrvu koje su šverceri navodno koristili kao polaznu bazu. Kao razlog šverca navodi se ekonomska kriza i visoke cijene cigareta u Italiji.

Rezultate operacije saopštili su glavni tužilac područne direkcije za borbu protiv mafije u Lećeu Kataldo Mota, komandir područne jedinice finansijske policije Vinćenco Manđa i drugi.

Istraga je počela u aprilu prošle godine nakon što su dvojica od uhapšenih nalazeći se u vodi na oko milju od obale tražili pomoć obalske straže u mjestu Monopoli nadomak Barija, uz izgovor da im je potonuo brod prilikom pecanja.

Petnaest dana kasnije, hrvatska policija je pronašla gliser u kojem se nalazilo 1590 šteka cigareta registrovan na ime jednog od lažnih ribara prenosi "Qutidiano di Puglia".

Od kraja prošle zaključno sa proljećem ove godine italijanska policija je u više navrata zaustavljala glisere pune cigareta u pokušaju da pristanu uz obalu regije Pulja prilikom kojih je na djelu uhapšeno 8 osoba.

U okviru ovih operacija konfiskovano je oko 1,3 tone cigareta namijenjenih za lokalnu prodaju . procjenjuje se da je ilegalnim uvozom ove količine cigareta italijanska država oštećena za više od 200.000 eura.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније