Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

26. 02. 2020. 20:42 >> 20:41

MINISTAR ŠPAN

"Njemačka je na početku epidemije"

Njemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je danas da je zemlja "na početku epidemije" koronavirusa dok vlasti na zapadu Njemačke sprovode testove na desetinama ljudi koji su potvrdili da su bili u kontaktu sa parom zaraženim Kovidom-19.

Jedan 47-ogodišnjak je u teškom stanju u Univerzitetskoj bolnici u Dizeldorfu, a njegova supruga koja radi u vrtiću je takođe pozitivna na koronavirus.

Njemačka, koja za sada ima 19 potvrđenih slučajeva zaraženih, sprema se za povećanje tog broja poslije širenja zaraze u Italiji.

"Mi smo na početku epidemije kronavirusa u Njemačkoj", rekao je njemački ministar zdravlja Jens Špan novinarima.

Vlada je saopštila večeras da će formirati specijalnu grupu za borbu protiv epidemije.

Zvaničnici njemačke pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije ranije danas su rekli da je zaraženi 47-ogodišnjak iz mjesta Gangelt na holandskoj granici i da je posljednjih dana bio u kontaktu sa brojnim ljudima, bio je na karnevalu, a takođe i kad je bio u bolnici u Kelnu na nevezanom pregledu.

Šef zdravstvenog odjeljenja Kelna rekao je da je čovjek bio u kontaktu sa 41 osobom, uključujući nekoliko ljekara i bolničarki, od kojih najmanje jedna osoba pokazuje simptome bolesti.

Škole i obdaništa u oblasti Hanzberg, gdje se slučaj desio, ostaće zatvoreni do ponedjeljka. Šef uprave grada pozvao je ljude koji pokazuju simptome oboljenja da ostanu kod kuće i kontaktiraju svog doktora telefonom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније