Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

29. 05. 2020. 21:11   >>  21:09

"GLORIFIKUJE NASILJE"

Tviter sakrio Trampov tvit o Mineapolisu

Tviter je saopštio da je sakrio jedan od tvitova predsjednika SAD Donalda Trampa o neredima u Minesoti zato što "glorifikuje nasilje" i time krši pravila te društvene mreže.

Tvit je sakriven od najšire javnosti, ali ko želi može da vidi šta je predsjednik napisao, jer je kompanija obrazložila da to jeste u interesu javnosti, piše Glas Amerike.

"Ovi banditi kaljaju sjećanje na Džordža Flojda i neću to dozvoliti. Razgovarao sam sa guvernerom Timom Volcom i rekao da će vojska biti sa njim na tom putu. Sve poteškoće ćemo pokušati da kontrolišemo, ali kada počnu pljačke, počeće i pucanje. Hvala vam", napisao je Tramp o situaciji u Minesoti gdje već tri dana traju neredi i sukobi stanovinštva sa policijom zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo tokom policijskog privođenja.

Gnevna masa pljačka prodavnice, pali vatre i ostavlja kilometre pustoši i razaranja.

Gradonačelnik Džejkob Frej je zatražiio od guvernera države Minesote da pošalje vojne trupe - Nacionalnu gardu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније