Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

29. 05. 2020. 20:49   >>  20:47

SAMOSTALNE DEMONSTRACIJE

U Moskvi privedeno oko 30 osoba zbog protesta

Oko 30 osoba, među kojima novinari i gradski odbornici, privedeno je danas u Moskvi gdje su održali samostalne demonstracije, saopštila je nevladina organizacija OVD-Info specijalizovana za praćenje protesta.

Među privedenima je odbornik opozicije u Moskvi Sergej Mitrohin, kao i još nekoliko odbornika. Privedeni su i novinari Tatjana Felgenhauer i Aleksandar Pljuščev.

Samostalni protesti, tako što jedna osoba stane sama da demonstrira, postali su česta forma protesta u Rusiji jer nije potrebna dozvola vlasti. Takvi protesti održavaju se drugi dan zaredom zbog kazne od 15 dana zatvora izrečene novinaru i odborniku opoziciji Iliji Azaru.

I on je sam protestovao početkom nedjelje u Moskvi kako bi podržao Vladimira Voroncova, bivšeg policajca poznatog po radu o policijskom kršenju zakona. Protiv Voroncova je pokrenut sudski postupak.

Policija, koja obično ne reaguje na samostalne proteste, ovog puta je intervenisala zbog uvedenih mjera zabrane okupljanja u okviru borbe protiv širenja korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније