Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila R.B. ]

03. 06. 2020. 23:16 >> 23:14

SZO NAJAVILA

Nastavljaju testove sa hidrohsihlorokinom

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je danas da će nastaviti kliničke testove sa hidroksihlorokinom, deset dana poslije njihovog obustavljanja poslije objave studije u prestižnom medicinskom časopisu Lanset, prema kojoj taj lijek može da ima vrlo loše dejstvo kada se primjenjuje na pacijentima zaraženim korona virusom.

Poslije analiza raspoloživih podataka o smrtnosti, članovi Savjeta za bezbjednost i praćenje ocijenili su da nema nikakvog razloga da se izmijeni protokol kliničkih testova, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejezus na virtuelnoj konferenciji za novinare.

Svjetska zdravstvena organizacija odmah je poslije objave studije u časopisu Lanset iz predostrožnosti prekinula kliničke probe koje je sprovodila sa lijekom hidroksihlorokin u više zemalja na pacijentima zaraženin Kovidom-19.

Francuska je 27. maja izdala zabranu upotrebe tog lijeka za liječenje bolesnika od Kovida-19 poslije izlaska članka u Lansetu u kome je navedeno da on može imati negativna dejstva i smrtni ishod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније