Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

10. 07. 2020. 20:39   >>  20:37

PODRŠKA PREDUZEĆIMA

Dodatni novac za Z. Balkan od EBRD i EU

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) obezbijediće dodatnih više od 80 miliona eura za podršku malim i srednjim preduzećima na Zapadnom Balkanu nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Iz EBRD je saopšteno da će obezbijediti do 70 miliona eura novih kreditnih linija za partnerske finansijske institucije za kreditiranje lokalnih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Evropska Unija će u isto vrijeme obezbijediti 15 miliona eura za identifikaciju i verifikovanje najbolje raspoložive opreme i tehnologije kako bi mala i srednja preduzeća povećala svoju konkurentnost i podržale prelazak na zelenu ekonomiju.

EBRD i EU su zbog ekonomskih posljedica pandemije korona virusa odlučili su da obezbijede sredstva koja će pružiti podršku oporavku rastu i povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

"Veoma smo posvećeni pružanju podrške preduzećima u ovim teškim vremenima. Ovaj angažman svedoči o našem jakom partnerstvu i saradnji sa Evropskom Unijom na Zapadnom Balkanu", rekao je potpredsjednik EBRD-a, Pjer Elbron.

Komesar Evropske unije za proširenje, Oliver Varheji rekao je da su mala i srednja preduzeća vitalna za ekonomiju Zapadnog Balkana.

"Zato koristimo našu dugogodišnju saradnju sa EBRD-om u regionu da povećavamo našu podršku malim i srednjim preduzećima - ne samo da bi preduzeća opstala, već i da bi ojačali njihovu otpornost i postavili osnove za održivi oporavak", dodao je komesar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније