Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 02. 2013. 20:57 >> 20:52

GODIŠNJICA

Žrtve u sukobima u Jemenu

U sukobima snaga bezbjednosti i separatista u južnom dijelu Jemena ubijena su dva borca za nezavisnost, a ranjeno je 18 osoba, saopštili su jemenski zvaničnici.

 

 

Današnji sukobi izbili su na prvu godišnjicu izbora predsjednika Abeda Rabo Mansur Hadija.

Izbori na kojima se glasalo za jednog kandidata, dio su plana o tranziciji vlasti koja je uslijedila posle jednogodišnje pobune u kojoj je svrgnut predsjednik Ali Abdulah Saleh.

Sukobi su kulminirali u Adenu na jugu zemlje, pošto su se Hadijeve pristalice okupile da proslave tu godišnjicu.

Zvaničnici kažu da su separatisti onda pokušali da ulete u okupljenu gomilu zbog čega su snage reda otvorile vatru na njih.

Sjever i jug Jemena ujedinili su se 1990. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније