Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

19. 03. 2021. 06:44 >> 06:44

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR

Djelovanje Kine prijeti svjetskoj stabilnosti

Djelovanje Kine prijeti poretku zasnovanom na propisima koji garantuje svjetsku stabilnost, rekao je državni sekretar SAD Entoni Blinken na početku dvodnevnih sastanaka sa svojim kineskim kolegama u američkoj državi Aljasci. 


"Razgovaraćemo o našoj dubokoj zabrinutosti zbog djelovanja Kine u Sinđijangu gdje Vašington optužuje Peking za 'genocid' nad muslimanskim Ujgurima, a zabrinuti su i zbog postupanja kineske vlasti prema Honkgongu, Tajvanu, sajber napada na SAD i ekonomskih pritisaka na naše saveznike", rekao je Blinken.

On je to rekao najvišem zvaničniku Komunističke partije Kine za diplomatiju Jangu Džiečiju i ministru spoljnih poslova Vangu Jiu.

"Svaki taj čin prijeti poretku zasnovanom na propisima koji garantuje svjetsku stabilnost. Zato se ne radi samo o unutrašnjim pitanjima, i osjećamo obavezu da o tome govorimo", ukazao je Blinken kao odgovor na to što Kina kaže da su to njena unutrašnja pitanja i ne spadaju u domen diplomatije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније