Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 21:33 >> 21:33

NEKOLIKO POVRIJEĐENIH

Sofija: Sukob policije i demonstranata

Nekoliko osoba povrijeđeno u sukobima demonstranata i policije u Sofiji. Bugarska policija upotrijebila silu kako bi spriječila blokidu zgrade parlamenta. Privedeno nekoliko demonstranata.

Demonstranti, koji već nedeljama traže ostavku bugarske vlade, pokušali su danas da blokiraju zgradu parlamenta u Sofiji, nakon čega su se sukobili sa policijom.

 

 

Nekoliko stotina okupljenih demonstranata pokušalo je da napravi živi lanac oko parlamenta, kako bi parlamentarci ostali unutra blokirani, ali je policija upotrijebila silu i potisnula demonstrante.

U tom metežu povrijeđeno je više ljudi, a policija je privela nekoliko osoba.

Zbog sukoba policije i demonstranata saobraćaj u centru Sofije bio je prekinut.

Protesti u Sofiji protiv vlade traju već pet mjeseci. Posljednjih nekoliko nedjelja demonstrantima su se priključili i studenti, koji optužuju vladu da je korumpirana.

Koaliciona vlada u Bugarskoj, koju čini ljevica i manjiska stranka Turaka, ima 120 od ukupno 240 poslaničkih mandata u parlamentu.

Zbog toga što nema potrebnu većinu, ona često mora da se oslanja na podršku sitnih nacionalističkih partija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније