Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

16. 05. 2021. 23:03 >> 23:33

ZVANIČNICI NAGOVIJESTILI

Izrael razmatra prekid vatre zbog rastućeg pritiska SAD

Izraelski zvaničnici nagovijestili su danas mogućnost uspostavljanja prekida vatre u sukobima sa palestinskim ekstremističkim organizacijama pošto su predsjednik SAD Džozef Bajden i američki poslanici izrazili zabrinutost zbog najnovijih izraelskih udara na pojas Gaze u kojima su ubijeni palestinski civili i srušena zgrada gdje su bile kancelarije stranih medija.

Američki zvaničnici su podržali pravo Izraela da se brani od raketnih napada iz Gaze, ali su apelovali na smirivanje nasilja, prenijeli su izraelski listovi.

Pred današnji sastanak užeg sastava Vlade Izraela, zaduženog za bezbjednost, čuli su se pozivi da se krene ka prekidu vatre sada kada je više vojnih ciljeva postignuto u sukobu protiv Hamasa i u odgovoru na rastući međunarodni pritsak, navode izraelski meidji.

Neimenovani zvaničnici su rekli da će kao i ranije dogovoru o prekidu vatre posredovati Egipat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније