Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

23. 02. 2022. 11:44 >> 12:35
2

I KIJEV

London smatra da Putin želi da zauzme cijelu Ukrajinu

Šefica britanske diplomatije Liz Tras izjavila je danas da postoji "velika vjerovatnoća" da ruski predsjednik Vladimir Putin želi da izvrši invaziju na cijelu Ukrajinu i da zauzme njen glavni grad Kijev.

"Vjerujemo da postoji velika vjerovatnoća da će on (Putin) sprovesti svoj plan za potpunu invaziju na Ukrajinu", rekla je Trus televiziji Skaj njuz.

Na pitanje o mogućem preuzimanju Kijeva, ministarka je rekla da je "velika vjerovatnoća da je to ono što on (Putin) planira".

Britanske vlasti su u utorak uvele sankcije protiv tri oligarha bliska Kremlju i nekim ruskim bankama. Tras je rekla da je njena zemlja spremna na dodatne sankcije ako situacija bude pogoršana.

Iako je zauzela oštar stav prema Moskvi u rusko-zapadnoj krizi oko Ukrajine, britanska vlada je u isto vrijeme optužena da je godinama zatvarala oči na porijeklo ruskog novca koji se sliva u London.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније