Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ N1 ]

18. 04. 2022. 23:55 >> 23:57
1

DA SE NE UDRUŽI SA KINOM

Le Pen: Zalagaću se za saradnju sa Rusijom posle rata

Kandidatkinja desnice za predsjednicu Francuske Marin Le Pen izjavila je da bi se, u slučaju da bude predsjednica, angažovala u saradnji sa Rusijom posle rata u Ukrajini, kako bi spriječila alijansu Moskve i Pekinga, prenosi Politiko.

Le Pen, koja će se u nedelju boriti za predsjedničku funkciju u drugom krugu izbora sa aktuelnim šefom države Emanuelom Makronom, rekla je za francuski radio da je ona na strani Ukrajine u ovom ratu, jer podržava nacionalni suverenitet.

Ona, međutim, važi za podržavaoca ruskog predsjednika Vladimira Putina i primala je novac za stranku iz ruskih banaka.

Bilo bi neophodno, diplomatski, kada se završi rat u Ukrajini, kada se potpiše mirovni sporazum, da se izbjegne zatezanje odnosa, naglasila je Le Pen.

"Zamislite da ostavimo prvog proizvođača sirovina na svijetu - Rusiju, da kreira alijansu sa prvom fabrikom na svijetu, što je Kina i da zajedno naprave prvu vojnu silu na svijetu. Vjerujem da je to potencijalno velika opasnost", ukazala je Le Pen.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније