Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ SkyNews ]

12. 05. 2022. 22:09 >> 22:07

REGISTROVAN U 11 ZEMALJA

Irska: Preminuo dječak liječen od hepatitisa nepoznatog porijekla

Dijete koje liječilo od akutnog hepatitisa nepoznatog porijekla u bolnici u Republici Irskoj umrlo je danas.

Drugo dijete – koje se takođe liječilo od ove bolesti – dobilo je transplantaciju jetre u Velikoj Britaniji, potvrdio je izvršni direktor zdravstvene službe (HSE) u Irskoj.

Slučajevi su povezani sa neobjašnjivom verzijom virusa koja je prijavljena širom svijeta, uključujući i Veliku Britaniju, piše SkyNews.

Od aprila, najmanje 169 slučajeva akutnog hepatitisa nepoznatog porijekla kod djece prijavljeno je u 11 zemalja, od kojih je 114 u Velikoj Britaniji.

Od marta, HSE je saopštio da je u Irskoj bilo šest vJerovatnih slučajeva hepatitisa djece, što je „više nego što bi se obično očekivalo u ovom vremenskom periodu“.

U svim tim slučajevima djeca su bila uzrasta od jedne do 12 godina - i kao rezultat toga sva su hospitalizovana.

Uobičajeni virusi koji izazivaju hepatitis (virusi hepatitisa A, B, C i E) nisu otkriveni ni u jednom od slučajeva prijavljenih širom svijeta.

Vlasti istražuju veze između slučajeva hepatitisa kod djece i porasta infekcija izazvanih adenovirusom, uobičajenim uzrokom dječijih bolesti, kao i drugim infekcijama, uključujući COVID-19.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније