Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 13:32 >> 17:39

NAKON IZBORA

Bersani: Italija u delikatnoj situaciji

Lider italijanske lijeve koalicije Pjerluiđi Bersani izjavio je danas da je Italija, poslije opštih izbora, u "delikatnoj situaciji", dok konzervativni lider Silvio Berluskoni tvrdi da vlada može biti formirana.

Lijeva koalicija tijesno je pobijedila u trci za Donji dom, ali će u Senatu većinu imati desni blok koji će moći da blokira donošenje zakona.

"Ljevica je osvojila većinu u Donjem domu Parlamenta, čak i u Senatu prema broju osvojenih glasova. Jasno je svima da je zemlja u vrlo delikatnoj situaciji", poručio je Bersani u prvom obraćanju poslije proglašenja rezultata.

 

Berluskoni je rekao da novi izbori ne bi riješili probleme i pozvao ostale lidere da se "žrtvuju", što je, kako navodi Asošijeted pres, jasan poziv za formiranje koalicione vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније