Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

05. 07. 2022. 17:37 >> 17:35
1

ZLOČIN NA MALTI

Priznao ubistvo novinarke: Da sam znao ko je, tražio bih više novca

Muškarac optužen za napad bombom na automobil u kome je ubijena istaknuta malteška novinarka priznao je zločin u intervjuu Rojtersovom izvještaču a kaže i da će uskoro pomenuti i druge umiješane u zavjeru za njeno ubistvo. Govoreći iz zatvora u svom prvom javnom osvrtu na slučaj, Džordž Deđorđo je rekao da bi, da je znao više o Dafni Karuani Galiciji - novinarki koju su on i još dvoje optuženih likvidirali 2017.godine - tražio više novca da izvrši napad .

"Da sam znao, išao bih na 10 miliona, a ne za 150.000", rekao je on, misleći na sumu u eurima za koju je rekao da je plaćena za ubistvo novinarke.

"Za mene je to bio samo posao. Da. Posao kao i obično. Naravno da mi je žao", kazao je optuženi ubica. 

Intervju sa Deđorđom vođen je tokom istraživanja za podkast o slučaju Karuana Galicija, pod naslovom "Ko je ubio Dafne". 

Njegovo priznanje uslijedilo je nakon nekoliko pokušaja Deđorđovih advokata od 2021. godine da obezbijede pomilovanje u zamjenu za svjedočenje o Deđorđovoj ulozi u ubistvu Karuane Galicije i drugim navodnim zločinima koji uključuju istaknute ličnosti Malte. 

Apelacioni sud Malte je 22. juna odbacio preostale pravne prigovore Deđorđa povodom optužbi za ubistvo protiv njega i njegovog brata Alfreda, koji je takođe optuženi.

Ta odluka otvara put za nastavak suđenja.

Ubistvo autobombom istraživačke novinarke i blogerke izazvalo je šok širom Evrope. Malteške vlasti optužile su trojicu muškaraca za ubistvo Karuane Galicije u oktobru 2017. godine, po nalogu jednog malteškog biznismena.

U pitanju je Jirgen Fenek, čije je ime pomenuto u slučaju "Možura" u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније