Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

16. 10. 2022. 13:23 >> 13:21

UBICAMA PO 40 GODINA ZATVORA

Malta obilježava pet godina od ubistva novinarke Galicije

Na Malti je danas obilježena peta godišnjica od ubistva istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije u eksploziji bombe. Prije dva dana su dva glavna osumnjičena priznala krivicu za ubistvo prvog dana suđenja.

Nadbiskup mediteranske ostrvske države Šarl Sikluna služio je jutarnju misu u maloj crkvi Bidnija u blizini mjesta gdje je živjela Galicija.

U okviru cjelodnevne komemoracije biće organizovano tiho okupljanje na mjestu gdje je bomba eksplodirala, večernje demonstracije koje organizuju organizacije civilnog društva.

Galicija, koja je opširno pisala na svojoj veb stranici "Running Commentari" o sumnjama o korupciju u političkim i poslovnim krugovima Malti, ubijena je 16. oktobra 2017.

Novinarka je poginula kada je bomba postavljena ispod njenog automobila detonirala kada je krenula od kuće. Ubistvo je šokiralo Evropu i izazvalo proteste na Malti.

U petak je počelo suđenje osumnjičenoj braći Džordžu (59) i Alfredu Deđorđu (57) kada su priznali krivicu za izvršenje ubistva i osuđeni su na po 40 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније