Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.  [ Beta ]

07. 12. 2022. 15:42 >> 15:40
3

IZBOR AMERIČKOG ČASOPISA

Tajm: Volodimir Zelenski i 'ukrajinski duh' ličnosti godine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, oličenje otpora svoje zemlje ruskoj invaziji proglašen je za ličnost godine 2022. američkog časopisa Tajm, koji je odao i priznaje "ukrajinskom duhu".

"Bilo da borba za Ukrajinu izaziva nadu ili strah, Volodimir Zelenski je pokrenuo svijet na način koji nismo vidjeli decenijama", napisao je glavni urednik Tajma Edvard Felsental, za koga izbor ličnosti nikad nije bio toliko jasan kao ove godine.

"Zato što je dokazao da hrabrost može da bude isto toliko zarazna kao i strah, zato što je podstakao ljude i nacije da se ujedine da brane slobodu, zato što je podsjetio svijet na nestabilnost demokratije i mira, Volodimir Zelenski i ukrajinski duh su Tajmove ličnosti godine za 2022", naveo je časopis čije sjedište je u Njujorku.

Kako se navodi u nedjeljama koje su uslijedile posle početka ruskog bombardovanja Ukrajine 24. februara njegova odluka da ne pobegne iz Kijeva nego da ostane i prikuplja podršku bila je presudna.

"Od njegove prve poruke od 40 sekundi preko Instagrama 25. februara, koja je pokazala da su njegov kabinet i civilno društvo nedirnuti i na mjestu, do dnevnih govora održanih na daljinu pred institucijama kao što su parlamenti, Svjetska banka Gremi nagrade, ukrajinski predsjednik je svuda", dodao je glavni urednik Tajma.

U 2021. godini ličnost godine bio je milijarder preduzetnik Ilon Mask, vlasnik Spejseksa i Tesle, koji je kasnije kupio Tviter.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније