Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RTS ]

17. 12. 2022. 22:30 >> 22:27

ZAHAROVA

"Nove sankcije izazvaće više problema EU nego Rusiji"

Novi, deveti paket sankcija Evropske unije Rusiji zbog Ukrajine, samo će pogoršati probleme unutar bloka, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Lideri EU složili su se ove nedjelje da obezbijede 18 milijardi eura za finansiranje Ukrajini sljedeće godine i usvojili deveti paket sankcija protiv Rusije.

Najnovije mjere, između ostalog, stavljaju na crnu listu još skoro 200 ljudi i zabranjuju ulaganja u rusku rudarsku industriju.

"Sadašnji paket će imati isti efekat kao i svi prethodni – pogoršanje socio-ekonomskih problema u samoj Evropskoj uniji", rekla je Zaharova.

Ona je takođe pozvala Brisel da ukine sva ograničenja koja direktno ili indirektno utiču na ruski izvoz žitarica i đubriva.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da će Rusija proširiti trgovinsku saradnju sa novim partnerima, uključujući i naglo povećanje izvoza gasa u Kinu, u cilju borbe protiv zapadnih sankcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније