Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

08. 03. 2023. 13:48 >> 13:49
1

ISTAKNUTE ODLIKOVAO

Putin za 8. mart slavi žene u službi Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas povodom Međunarodnog dana žena slavi one koji "ispunjavaju svoju dužnost" u službi Rusije, aludirajući posebno na vojnu ofanzivu u Ukrajini.

"Danas kada je Rusija ponovo suočena sa direktnim prijetnjama svojoj bezbjednosti i suverenitetu, vidimo brojne primjere hrabrosti i odlučnosti", rekao je Putin na ceremoniji u Kremlju.

On je odlikovao žene koje su se istakle u raznim sferama uključujući vojnoj, i majke posebno brojnih porodica.

"U ovoj sali ima žena koje časno ispunjavaju svoj vojni zadatak", rekao je Putin i izrazio "zahvalnost svim ženama".

Ruski predsjednik je tako odlikovao novinarku iz djelimično okupiranje ukrajinske Hersonske oblasti, ljekarku dječje bolnice u oblasti Lugansk, na istoku Ukrajine, koju je Moskva pripojila, ili zvaničnicu ruske okupacione uprave u Zaporožju na jugu Ukrajine.

Samoproglašeni branilac "tradicionalnih vrijednosti" naspram Zapada koji smatra dekadentnim Putin je ukazom 2022. uspostavio orden "Majke heroine" na osnovu medalje koja je postojala u sovjetsko vreme. Orden se dodjeljuje ženama koje su rodile desetoro i više djece. Ruski predsjednik je danas uručio dvije takve medalje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније