Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ BETA ]

09. 04. 2023. 09:58 >> 09:58

POKUŠAJ DA SE DOMOGNU EVROPE

Najmanje 24 migranta stradala u vodama kod Tunisa tokom dva dana

Najmanje 24 migranta izgubila su život u pokušaju da stignu do Evrope kada su njihovi čamci potonuli blizu obala Tunisa, saopštilo je tužilaštvo priobalnog lučkog grada Sfaksa.

Tuniska obalska straža izvukla je tijela četiri iz voda kod obale Sfaksa, dok je 36 migranata spašeno, a trojica se vode kao nestala.

Dan ranije, 20 subsaharskih migranata udavilo se kada je njihov čamac otplovio oko 35 milja od Sfaksa, a spašeno je njih 17, među kojima je troje djece.

Broj migranata koji su krenuli iz priobalnih voda Tunisa i koji žele da stignu do obala Italije naglo je skočio ove godine.

Prema Tuniskom forumu za ekonomska i socijalna prava, 132 migranta su umrla ili nestala u prva tri mjeseca ove godine dok su pokušavali da stignu do Evrope.

Tužilaštvo u Sfaksu, jednom od glavnih regiona iz kojih migranti kreću na opasne puteve tragajući za boljim životom, pokušava da pronađe one koji očajnim migrantima obezbjeđuju čamce.

Ljudi koji beže od sukoba ili siromaštva putuju čamcima sa obala Tunisa ka Evropi, iako je Sredozemno more najopasniji migracioni put na svijetu, prema Međunarodnoj organizaciji za migracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније