Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

16. 08. 2023. 22:13 >> 22:13

CIVILI ZAROBLjENI

Libija: Broj stradalih u sukobima porastao na 45

Broj poginulih u sukobima rivalskih vojnih snaga u Tripoliju, u Libiji, porastao je sa 27 na 45, saopštile su danas zdravstvene institucije.

Portparol Centra za hitnu medicinu i podršku Malek Merset izjavio je da je 146 ljudi ranjeno, dok je ranije danas bilo saopšteno da ih je 106.

Ne zna se koliko je civila među nastradalima.

Poslije izbijanja oružanog sukoba dvije suparničke oružane grupe u ponedjeljak, civili nijesu uspjeli da pobjegnu i ostali su zarobljeni u svojim domovima.

Mjesecima je u podijeljenoj i raskomadanoj Libiji bilo relativnog mira, a povod za sukob 444. vojne brigade i Specijalnih snaga za odvraćanje je to što su te snage navodno pritvorila komandanta brigade Mahmuda Hamzu.

Parlament jedne od dviju vlada koja je u istočnom gradu Bengaziju, saopštila je u utorak da je za nasilje odgovorna druga, njoj rivalska vlada, sa sjedištem u Tripoliju.

UN i zvaničnici ambasada SAD i Velike Britanije u Libiji izrazili su zabrinutist zbg sukoba u Tripoliju.

Libija je u haosu od pobune koju je NATO podržao 2011. godine, kada je svrgnut i ubijen njen dugogodišnji lider Moamer Gadafi. Podijeljena je od 2014. godine između snaga i njihovih vlasti na istoku - u Bengaziju, i na zapadu - u Tripoliju, od kojih svaka ima podršku naoružanih grupa i stranih vlada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније