Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 03. 2013. 19:38 >> 19:32

UPAD NA BORNEO

Malezijski vojnici ubili 13 Filipinaca

Sukobi u državi Sabah počeli su prije skoro mjesec dana, kada se naoružana grupa Filipinaca iskrcala na Borneo.

 

 

Malezijske snage bezbjednosti su saopštile da su ubile 13 osumnjičenih pripadnika filipinske oružane grupe nakon što su proširile potjeru za njima na ostrvu Borneo.

Oružani sukobi u državi Sabah, u malezijskom dijelu Bornea, počeli su prije skoro mjesec dana, kada se naoružana grupa od oko 200 Filipinaca iskrcala na obale Sabaha tražeći povraćaj sultanata ili veće nadoknade od malezijske Vlade.

U borbama je do sada poginulo najmanje 40 ljudi, među kojima i osam malezijskih policajaca, što je izazvalo zabrinutost u regiji bogatoj naftom, palminim uljem i rudama.

Predstavnik malezijskog Ministarstva odbrane Zahid Hamidi rekao je novinarima, u improviziranom press centru na plantaži palminog ulja, da je 13 ukupan broj ubijenih filipinskih boraca u akciji vojske u srijedu.

On je, pokazujući fotografije ubijenih napadača, kazao da vojska nije imala gubitaka.

Policija je upozorila stanovništvo da budu na oprezu od članova grupe koji su vjerovatno pobjegli i skrivaju se po plantažama i koji bi se mogli predstavljati kao lokalni seljaci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније