Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 03. 2013. 10:16 >> 10:08

NEGIRAO PLANIRANJE

Baletan nije bio za upotrebu kiseline

Igrač Boljšoj teatra Pavel Dmitričenko, koji je optužen da je organizovao napad na direktora Sergeja Filina, izjavio je na sudu da napad kiselinom nije bila njegova ideja.

On je rekao da je bio planiran samo udarac u glavu i da nije pomišljao da se u napadu koristi kiselina.

Dmitričenko je optužen da je naručio napad na umjetničkog direktora teatra Sergeja Filina. Sumnja se da je unajmio dvojicu muškaraca, kojima je platio 50.000 rubalja, što je oko 1.600 dolara.

Baletan je pred sudom u Moskvi rekao da se prijatelju požalio na Filina, a da mu je on ponudio da ga fizički napane.

"Nije istina da sam mu rekao da baci kiselinu na Filina", kazao je Dmitričenko.

Izvršioci napada Jurij Zarutski i Andrej Lipatov su priznali krivicu, a sud danas treba da odluči da li će trojica optuženih ostati u pritvoru do početka suđenja.

Filinu je 17. januara u lice bačena sumporna kiselina, od čega je skoro oslijepio. Zadobio je teške opekotine oka i lica i nalazi se na liječenju u Njemačkoj. Posljednje vijesti govore da mu se na lijevom oku vid obnavlja.

Neki ruski mediji objavili su da je Dmitričenko možda zamjerio Filinu to što njegova djevojka balerina Angelina Voroncova, nije dobila vodeću ulogu u baletu "Labudovom jezeru".


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније