Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Glas Amerike/M.L.B. ]

28. 10. 2023. 22:47 >> 22:56

NIJE NIKOGA PODRŽAO

Pens odustao od kandidature za predsjednika Amerike

Bivši potpredsjednik Amerike Majk Pens odustao je od predsjedničke kandidature, nakon što je pokušavao da mjesecima ubijedi republikanske glasače da je bi bio najbolja alternativa čovjeku kome je nekada bezuslovno lojalno služio, Donaldu Trampu.

"Svim Amerikancima bih poručio: Ovo nije moje vrijeme", rekao je Pens na donatorskoj republikanskoj konferenciji Jevrejske koalicije u Las Vegasu.

Pensi ma 64 godine i javno je okrenuo leđa Trampu, kritikujući bivšeg predsjednika zbog njegove uloge u pobuni 6. januara 2021. na američkom Kapitolu. Pens je mislio da će ga zbog toga nagraditi, jer je poštovao Ustav, a ne Trampa, koji je želio da promijeni rezultate izbora 2020.

Trampova baza glasača nikada nije oprostila Pensu što je odobrio potvrdu pobjede Džoa Bajdena na izborima. Tramp je napravio jednu od većih prednosti u trci za predsjednika u američkoj istoriji. Podaci pokazuju da su republikanski glasači ili prihvatili ili ih ne zanima Trampova laž da su izbori 2020. pokradeni od njega.

Pens nije nikoga podržao u govoru u subotu, ali u očiglednom osvrtanju pažnje na Trampa, pozvao je Amerikance da izaberu nekoga ko im se čini da je okrenut boljem dijelu svoje prirode i ko može da "ljudski" vodi zemlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније